Σεμινάριο: «Τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην έννομη τάξη (αστική–ποινική–διοικητική προσέγγιση)»

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021 07:00
Θεσσαλονίκη

Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών πραγματοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο Δικαστικών Λειτουργών Διοικητικής Δικαιοσύνης, Πολιτικής - Ποινικής Δικαιοσύνης καιΕισαγγελέων στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2021, στη Θεσσαλονίκη με θέμα: "Τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην έννομη τάξη (αστική–ποινική–διοικητική προσέγγιση))".

Στο σεμινάριο θα παρευρεθούν ο Σύμβουλος Επικρατείας και Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών Δ. Εμμανουηλίδης, ο Υπουργός Επικρατείας και Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γ. Γεραπετρίτης,  ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Δ. Σκαλτσούνης, ο  Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Σαρμάς, και ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Ζαχαρής.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει ομιλίες  από την Πρωτοδίκη Δ.Δ. Χ. Πόνη, τη Σύμβουλο Επικρατείας Α. Ρωξάνα, των Πρωτοδίκη Δ.Ν., Γ. Σαφούρη, τη δικηγόρο ειδική επιστήμονα στον Συνήγορο του Πολίτη Κ. Ζούβια, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ Ι. Κονδύλη, τον Εφέτη Δ. Κουλαξίζη, την ειδική επιστήμονα στον Συνήγορο του Πολίτη Ά. Καλαβάνου, τον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Δ.Ν. Χ. Νάιντο, και τον Επίκουρο Καθηγητή Ουσιαστικού και Δικονομικού Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. Ι. Ναζίρη. Τις ομιλίες συντονίζουν η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μ. Ε. Κωνσταντινίδου και ο Αρεοπαγίτης, Καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ Σ. Σ. Πανταζόπουλος. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει επιπλέον ομάδες εργασίες με παρουσιάσεις και βιωματικές δράσεις.

calendar
Ανάρτηση: Τετάρτη, 24.11.2021
το άρθρο ανήκει στις ακόλουθες κατηγορίες περιεχομένουετικέτες περιεχομένου
Έννομη τάξη
Δικαιώματα
Νόμος
Σεμινάριο