3ο Ετήσιο Φόρουμ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 15:30
Θεσσαλονίκη

Το Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό του ΑΠΘ και η Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν το 3ο ετήσιο Φόρουμ της Θεσσαλονίκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, με ώρα έναρξης στις 17.30, στην αίθουσα 319 της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (3ος όροφος κτιρίου Νομικής Σχολής).

Το Φόρουμ είναι αφιερωμένο στα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία. Στόχος της διήμερης εκδήλωσης είναι να θέσει σε δημόσια συζήτηση τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων με αναπηρία μέσα στην κοινωνία και στο νομικό εποικοδόμημα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η ζωή και η τύχη των πολιτών βρίσκεται στα χέρια τους και αναζητούν, πάντα πειστικά και τεκμηριωμένα, συχνά όμως εναγώνια, τη στήριξη της κοινότητας και της Πολιτείας. Η δημόσια συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φόρουμ, έχει σκοπό να αναδείξει το σύμπαν των ανθρώπων με αναπηρία ως μια δυναμική κατάσταση, ικανή να εξαλείψει τις αστάθειες, τις ασυμμετρίες, τις δομές και τις συμπεριφορές που παράγουν ανισότητα και αποκλεισμό».

Η εκδήλωση είναι υβριδική, θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο κτίριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και θα μεταδίδεται ζωντανά από τον σύνδεσμο: https://authgr.zoom.us/j/92549701433?pwd=ZEdOUEZ1a0ptV3VWem9qRFk5ejBPUT09 (Meeting ID: 925 4970 1433 Passcode 496957)

Κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις.

calendar
Ανάρτηση: Παρασκευή, 26.11.2021
το άρθρο ανήκει στις ακόλουθες κατηγορίες περιεχομένουετικέτες περιεχομένου
Ανθρώπινα Δικαιώματα
Συνθήκες Διαβίωσης
Νομοθεσία
Κοινωνία