Μαρία Κολλίγρη

Φωτογραφία της Μαρίας Κολλίγρη

Στέλεχος Διοικητικής και Τεχνικής Υποστήριξης

Η Μαρία Κολλίγρη σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης, στη «Μικροηλεκτρονική» του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και στη «Σεισμολογία- Γεωφυσική» του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ . Εργάστηκε ως Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας (Σεισμολόγος βάρδιας), στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, 2005-2020 και στην Υπηρεσία Μηχανογράφησης και Στατιστικής/ΚΕΛΔΔΙ της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), 2020-2022.

Βιογραφικό

Η Μαρία Κολλίγρη σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ολοκλήρωσε το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών στη Μικροηλεκτρονική του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και το Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ. Στη συνέχεια, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών στη Σεισμολογία και τη Γεωφυσική του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε ως Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, 2005-2020, με βασικούς τομείς ενασχόλησης τη συμμετοχή στην 24ωρη επιχειρησιακή λειτουργία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για την παρακολούθηση της σεισμικότητας του Ελληνικού Χώρου και εκδήλωσης Τσουνάμι στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στην έκδοση ανακοινωθέντων για την ενημέρωση της Πολιτείας και του κοινού. Παράλληλα, συμμετείχε σε Εθνικά και Διεθνή Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Προγράμματα, όπως το Ερευνητικό έργο με τίτλο «Integrated understanding of SEISmicity, using innovative MethodΟlogies of Fracture mechanics along with EARthquake and non-extensive statistical physics - Application to the geodynamic system of the HELLenic ARC (SEISMO FEAR HELLARC)», Πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ, 2105-2016, και με πιο πρόσφατο το ερευνητικό έργο με τίτλο «Μελέτη σεισμικότητας και σεισμικής επικινδυνότητας στην περιοχή του Δ. Πατραϊκού Κόλπου», 2018-2020.

Επίσης, εργάστηκε στην Υπηρεσία Μηχανογράφησης και Στατιστικής/Κέντρο Λειτουργίας & Διαχείρισης Δικτύου, της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), 2020-2022, με κύρια καθήκοντα την ενημέρωση, εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη χρηστών, καθώς και τη συνεργασία και επικοινωνία με αντίστοιχες υπηρεσίες δικτύων άλλων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.